1. Tag toget på ferie

Du kan nemt tage toget rundt i Europa, og i takt med at flere vælger tog frem for fly, bliver der hele tiden flere valgmuligheder og bedre forbindelser. Hemmeligheden bag en god togrejse er at tænke opholdet i toget som en del af selve ferien.

Togturen kan indeholde masser af kvalitetstid med familien, og er en hyggelig lejlighed til at snakke, spille kort, læse bøger eller bare sidde og kigge ud af vinduet og lade tankerne flyve.

Mange tog i Europa har restaurant, så spis en god frokost, og få et glas vin undervejs. Især de tyske tog er gode til familier - de har særlige familierum med masser af muligheder for leg på turen.

En anden fordel ved togrejser er, at du ankommer midt i din destinationsby. Du behøver altså ikke tænke på transport til og fra lufthavnen, og der er ingen stress i forhold til sikkerhedstjek, check-in og kilobegrænsning på bagagen som på flyveturen.

Railplanner, der er en søgemaskine for togrejser, finder du nemt og hurtigt den bedste forbindelse til fx Paris, Berlin eller Stockholm.

Med Interrail-billetter får du en kæmpe fleksibilitet, og kan stå af og på præcis, hvor og når du har lyst. På den måde kan man have flere stop på ferien - og bare hoppe af, når man ser noget spændende fra togvinduet, som man har lyst til at kigge nærmere på.

2. Cykel- og vandreture hitter!

Kom tæt på naturen og helt ned i tempo. I Danmark og resten af Norden er der masser af gode cykel- og vandreruter, og der findes et væld af kort og guides til de bedste ture, der er skræddersyet til alle målgrupper.

Tag soveposen med og sov i shelter eller telt (find shelters på Ud i Naturen). Du kan også kombinere med overnatning på hotel eller 'bed and breakfast' for en mere luksuriøs version.

Det er en stor oplevelse at tage ud i de fredede naturområder i Danmark - du finder en komplet oversigt over dem her. Du finder desuden masser af gode forslag til at opleve naturen på Danmark Naturfredningsforenings hjemmeside.

3. Fyld bilen og kør ud i det blå

Fyld bilen med familie og venner, og kør på ferie sammen. Hvis der er ledige pladser i bilen, kan du på app’en GoMore finde folk, der skal samme vej som dig, og som vil betale for, at du tager dem med.

Husk, at sommerferien ikke nødvendigvis behøver at gå til Sydeuropa, men at der er masser af spændende destinationer i Danmark og i vores nabolande.

4. Gør forretningsmødet virtuelt

Ofte kan en forretningsrejse klares med møder på videochat i stedet. Overvej, om det er strengt nødvendigt, at I mødes i virkeligheden?

Vær ambassadør for klimaet på din arbejdsplads, og stil spørgsmålet til dine kolleger og chefer. Måske sidder andre og tænker det samme, og måske kræver det blot, at du er den første, der siger det højt.

Derfor er det godt for klimaet

Flytrafikken er en kæmpe klimabelastning, og omstillingen til renere flybrændstof går alt for langsomt. En tur til Thailand udleder ca. 2,5 ton CO2 per passager, hvilket svarer til, hvad vi hver især må udlede per år, hvis vi skal overholde Paris-aftalen.

Så det batter virkelig noget på klimakontoen at blive på jorden og lade være med at flyve.

Derfor er det godt for dig

Du får mindre stressede ferierejser. Og så finder du måske skønne steder i Danmark eller i vores nabolande, som du måske ellers ikke havde oplevet.